Bimba & Lola s'atreveix - Anna Alonso | Comunicació Corporativa
Anna Alonso Comunicació Corporativa ofereix serveis integrals de comunicació per a professionals, empreses i entitats que vulguin donar a conèixer un projecte o iniciativa als mitjans, incrementar la seva presència público i/o visibilitat mediàtica.
Anna Alonso, Comunicació corporativa, Agència de Comunicació, Gabinet de premsa, Estratègies de Comunicació, Pla de Comunicació, Barcelona
22140
post-template-default,single,single-post,postid-22140,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Bimba & Lola s’atreveix

Malgrat que en general la publicitat no estigui ben vista, és un gènere que m’apassiona; no conec professionalment el sector, però he de dir que m’encanta mirar anuncis, m’ha agradat sempre. Els anuncis (els bons anuncis!) són petites produccions plenes de creativitat i enginy que busquen l’impacte en l’espectador; la música, la imatge, la fotografia, la interpretació, el missatge… tot en molt poc temps. 

Amb Internet, ja fa anys que els anuncis han traspassat la barrera de la TV i circulen per les xarxes amb forma de “campanyes virals”, amb tota mena d’estratègies i plans d’acció de les empreses per fer-los populars. Doncs bé, ahir vaig trobar-me al meu correu electrònic -entre altres newsletters comercials- un email de BIMBA Y LOLA (assumpte “MUJERES: La Película”) amb el vídeo següent:

bimbaylola_mujeres

La primera vegada que el vaig veure em va agradar més que les següents, però, el que compta, és que em va impactar; estic escrivint aquí sobre això perquè l’anunci de BIMBA Y LOLA no em va deixar indiferent. I, curiosament, quan l’estava mirant, a banda d’Almodóvar ;-), em van venir al cap altres campanyes publicitàries que tampoc no em van deixar indiferent en el seu moment i que tinc ganes de tornar a veure…

“Enamorarse es muy guay”

En concret, i salvant les distàncies, “Mujeres (El Ramo)” em va recordar a un dels spots més controvertits de la història de la publicitat a Espanya, el de “Colección Oro de Loewe”. Pels qui no ho recordin, en aquesta campanya apareixien una desena de fills d’actors i altra gent popular de Madrid, guapos, amb una estètica totalment alternativa i missatges tipus: “enamorarse es muy guay”, “me encanta loewe” o “la palabra loewe la asocio a love“. Tot això en un moment -any 2012- en què l’atur juvenil sobrepassavava el 50%:

coleccion oro_loewe

… només és publicitat, però m’agrada. Bima & Lola s’ha atrevit. Veurem si l’opinió pública reacciona i opina..